Kort om multen

Den tyklæbede multe er en sydhavsfisk, som om sommeren trækker mod norden og de danske farvande. Den danske fiskerekord er 6 kg fanget ved København. Multen er at finde langs de danske kyster og spiser primært alger og småinsekter. Den er primært at finde på dagsdyk, og så er den meget sky! Den er ofte at se i stimer og kommer sjældent crusende alene. 

Multer

(Multer på henholdvis 2.6 kg og 1.2 kg)

Find din indre neoprenninja

For at fange multen må du agere neoprenninja. Dette indebærer 100% stealthmode og lydløse bevægelser. Ved kystnære dyk kan dette sikres ved, at camouflere sig bag sten med tangvækst - det er vigtigt ikke at ligge som en mørk silhouet i det "fri". Alternativt kan du HELT inde ved kysten trække dig frem med armene, i mens du opmærksomt holder øje. Den er super hurtig, så en klar harpun og et hurtigt aftræk er alfaomega! For at sikre multen kræves en kraftig harpun gerne med open-muzzle for bedre sigte eksempelvis Cressi Yuma 85 eller Cressi Cherokee 90. På molerne kan ovenstående teknikker ligeledes bruges, eller du kan med neddyk langs moler - med lidt øvelse - vente på at multen viser sig camoufleret i terænnet. 

Tilberedning

Multen har et kraftigt og smagfuldt skind. Vi anbefaler derfor, at den steges eller grilles med skindsiden nedad. Lav et par snit på skindsiden med en skarp kniv og gnid den med salt. 

multe

(Stegt multe med nye kartofler i kraftsauce 2016)

Nye kartolfer, brasseret forårsløg i fond (på multen skelet), glasseret gulerod og stegt multe med timian.