OPRYDNING - TJEK VORES DYBESTE TILBUD LIGE HER

Regler og sikkerhed

At vide lidt om meget - Regler til uv jagt

Du skal mindst være 18 år for at have en harpun, og du skal have fisketegn. En harpun ses, ligesom et luftgevær, som et våben, hav det derfor kun med dig, når du skal undervandsjage. Du kan som 16-årige søge tilladelse til at jage med harpun, ved dit lokale politi, med en værge tilladelse.

Som undervandsjæger må du, modsat lystfiskere, kun fiske i saltvand. Det er vigtigt at du overholder de få fredningzoner, som ofte er ved vandudløb.  Undersøg hav og vejr, for din egen sikkerhedsskyld, inden du tager afsted.

Lovgivning vedrørende harpuner

Tryk her for at finde alt om frednignstider

Det er et krav at du har erhvervet et fisketegn inden du hopper i havet med din harpun! Fisketegnet koster 185 kr. årligt og pengene går til en række dedikeret mennesker som arbejder for bevaring og vækst af de danske fiskebestande. Fisketegnet købes nemt med få klik, tryk på billedet.

Køb fisketegn

Uskrevne regler

Det er ikke et krav at have bøje, men en kæmpe sikkerhedsmæssig fordel. Brug den til at blive synlig og hvile på, det er vigtigt at få hoved over vand hvis du får det dårligt.

Vi anbefaler på det kraftigste en dykkerkniv, så du kan skære dig fri i nødsituationer. Kniven bruges til at aflive fisk, her giver du fisken et stik i nakken.

Dit bælte er ikke et almindeligt læderbælte men et dykkerbælte med Quick-Release funktion. Det vil sige at du let at frigøre og smide bæltet i nødsituationer. Uden bly og bælte har du praktisk talt en varm redningsvest på, med massere af opdrift.

Dykkes der på dybder er det vigtigt at have en makker. Husk ikke at presse dig selv, undervandsjægere er oftes nede i under 1 minut ad gangen. 

Gode huske regler

1. Lad kun harpunen under vand og peg ALDRIG på andre med en ladt harpun.

2. Hold en sikkerhedsafstand på minimum 5 meter fra andre, når du lader din harpun og brug altid handsker.

3. Stol aldrig på harpunens sikring. 

4. Aflad harpunen når du ikke har den i hånden.

Læs mere her på DSF harpunfolder eller kom forbi butikken og få et gratis eksemplar.

Regler og sikkerhed

Loading...